måndag 18 januari 2010

Att man orkar

Detta fotot är från mars 05 precis när jag köpt huset och då visste jag inte riktigt vad jag ville med huset. Det visade sig att dörrar och fönster inte var riktigt bra och när jag såg foton från 40 talet så visste jag att det skulle bytas till hur det såg ut tidigare och så blev det. Betongstenen försvann första sommaren.
Det låg betongsten som jag tog bort för jag skulle lägga en kullerstensgård istället. Rivning av lös puts hade börjat.

Här var jag mitt uppi arbetet och det var lite segt men fönster och dörrar var monterade. Putsningen av huset pågick förfullt och det är lite kul att arbeta med kalkbruk. Jag hade haft en grävare där som sänkte marken med mellan 20 och 30 centimeter

Här har jag stenlagt en bit av gården och nu till sommaren tror jag att det ska bli klart. Här är nya dörrar och fönster monterade och det är likadant som det var innan ombyggnaden på 50 talet med villadörrar och större fönster.

Fönsterbyte blev jag snabbt inställd på och Jag tyckte aldrig om de här breda 3-luftsfönstren utan jag vill ha spröjsade gammaldags istället.

Här är fönstren de nya spröjsade fönstren monterade och lös puts nertagen.

Nu är detta 3 år sedan fotot togs, men här är fönster på plats och målat. Det var en stor gräsmatta på denna sidan och jag håller på att göra en gammaldags skånsk trädgård med buxbomsfält numera.

5 kommentarer:

 1. Oj vad jobb ni har laggt ner!
  Och vad fint det blev! VIlket lyft!
  Linda

  SvaraRadera
 2. Tack och ibland blir man lite matt på det men det är roligt att se skillnaden.

  SvaraRadera
 3. Vad kul att följa din renovering av ert fina skånehus och vad spännande att anlägga en helt ny trädgård!

  SvaraRadera
 4. Otroligt vilket jobb och uthållighet. Det är konstigt att jag inte varit och studerat det på plats. Det är ju liksom inte så långt bort. Och du har ju varit hos oss mer än en gång.

  SvaraRadera