tisdag 1 september 2009

4 veckor på österlen

Börja läs nerifrån istället för jag började i fel ända.


21/8
Åter i kolonin. Man undrar ju hur solrosor växer. Här har en kommit upp emellan plattorna..skumt
20/8
Här är en liten bild på trädgården. Vi har planterat lite nya buskar o så men det syns dåligt här. Himmelsspira b.l.a.
19/8
Det var som sagt var soligt och gott i trädgården. Här är Michael och Gun.
16/8
Vi tog oss en sväng till Ystad efter Öland. Vi hade b.l.a. varit på Åbergs trädgård i Öja och köpte lite buxbom till trädgården, ja vi har köpt en del till förstås. Så blev det en fika på bäckahästen som ligger intill det huset på bilden.
14/8
Folk i Göteborg tror oss inte när vi säger att det är fint väder. Men så här är Öland i alla fall

14/8
Vi hamnade på ett b&b som låg i stora frö och det var ett fint ställe. Vi bodde i lagårn och väggarna var nästan en meter tjocka. Strax söder om stora frö låg lilla frö och där låg en av ölands finaste radbyar. Vi var även på Capellagården i Vickleby som Carl Malmsten skapade för design och hantverk och sådant. De hade även en fin trädgård www.capellagarden.se
13/8
Visst är solliden fint och Madeleine och Jonas var där också
12/8
Gråborg hette detta ställe på öland som har en häftig ringborg. Vi bodde ju på västsidan av öland i stora frö hette stället. Vi åkte ju över till östra sidan för att äta middag och hamnade på ett ställe som hette Stenhusa krog. Det var när vi åkte tillbaka som vi tog en liten omväg och hamnade vid denna ringborgen.


12/8
Det blev ett släktbesök till på Kalmar slott och som vanligt blev vi väl emottagna och det var ett fint slott

11/8
Vi skulle ju ha semester på semestern också. Så vi tänkte oss några dar till Öland för att hälsa på kompisarna på solliden. Först stannade vi till i Karlskrona och låg över där. Vi var nere i hamnen för att ta en öl och höll på att bli påkörda av en krigsbåt.
9/8
Detta huset lär vara ett av Simrishamns äldsta och har en enorm nästan ett träd av blåregn.8/8
Surströmming blev det en kväll också. Våra grannar gillar ju detta också.Det är inte så dumt fast vi fick ju sitta vid ingången så att det inte skulle bli så mycket ljuvliga dofter och så fick vi ju ta en snaps till också
6/8
Österlen har ju nästan alltid fint väder så det blev ju Borrby strand titt som tätt.
5/8
Vårat hus ifrån rävåkra B&B med vårt fortskaffningsmedel tandemen, ett utmärk fordon till gästis

5/8
Vi var hos grannarna emellanåt och fikade "gott" Denna kvällen skulle vi på poängpromenad i Hammenhög Gun, Göran och jag. Vi gick ju givetvis fel och för långt och vandrade länge och väl så det var inte så dumt med en öl på gästis efteråt. Bengt jobbade där den kvällen och så träffade vi Uwe och en dam där också.
Bengt och Göran har jobbat stenhårt i trädgården och fått den väldigt fin.
30/7
Jag började med att byta element överallt för att det skulle bli äldre element som passade lite bättre ihop, om det nu kan passa i en gammal gård. Det är i alla fall bättre när man har jordvärme och det funkade bra med elementen även om vi hade 4 veckor sol nästan.

28/7
Veckan började med att det kom ner en liten hund med sin mamma Lis. Hunden la iordning kuddarna i soffan och skulle ta en liten lur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar