lördag 29 januari 2011

Äntligen fotlist

Äntligen har jag fått satt fotlisten i sovrummet och jag är nöjd. Det är jag själv som desajnat den. När jag körde ner fanns det nästan ingen snö i västra skåne men här på österlen var det kvar,,,,men det har minskat rejält och träd och buskar har tagit stryk av all snö.3 kommentarer:

 1. Hej!

  Hittade just den här bloggen och blev intresserad av ert arbete.
  Vi bor också i en skånelänga, så det är roligt att jämföra.

  Jättefin profil på den här golvlisten!
  På bilden ser det ut som om den är målad i grågrönt.
  Det är en färg som vi gillar mycket och som vi använde till fönstren i Undantaget där vi bor nu, medan vi renoverar boningshuset.

  Gillar också stilen på dina garderober. Det blir jättefint!
  Förvaringen är ju ofta ett problem i de här gamla huset.
  Hos oss är det inte alls plats för tillräckligt många garderober, så nyligen bestämde vi oss för att dela av datorrummet och göra en del till klädkammare.

  På den här sidan finns länk till våra webbalbum, där vi visar renoveringen. Albumen om boningshuset heter alltid Etapp...
  Just nu är vi på Etapp 8.

  http://www.mariehem.se/

  Hälsningar
  Märit

  SvaraRadera
 2. Hej Märit. Roligt att du har hittat hit. Jag har kikat på era bilder tidigare och följer dom. Ni har en fyrlängad utanför Sjöbo. Hittade den genom Skånska gårdar. Pärlgrå heter linoljefärgen från Ottossons och golvlisten beställde jag från Skåne Tranås snickeri..

  SvaraRadera
 3. Hej!

  Så trevligt att du följer vårt arbete också!

  Tycker att ditt ansikte verkar litet bekant, så det är möjligt att vi har setts på någon husvisning eller trädgårdsvisning kanske...?

  Vår gård är faktiskt inte fyrlängad utan en trelängad gård. Den fjärde "längan" är tyvärr bara en bokhäck, som tidigare ägare planterat.
  Nu har vi trädgården åt det håller, så vi vill inte bygga igen ditåt heller, men visst har vi ibland drömt om en länga till - i korsvirke. För närvarande känner vi allt, att det räcker för oss nu, så det blir knappast i vår tid!
  :-)

  Jaså det var inte grönt i färgen. Det kan vara lurigt med färgerna på bilder ibland!

  Den pärlgrå färgen har har vi i fönstren på boningshuset. Den är också inhandlad hos Ottosons. Vi har inte satt alla lister än och de som är satta på ovanvåningen är inte målade, men de kommer troligen att bli samma prälgrå.
  Christer brukar hyvla listerna själv, så jag vet inte än hur de i nedervåningen kommer att se ut.
  Som norrlänning gillar jag litet bredare lister än han tycker att det ska vara i skånelängor...

  Märit

  SvaraRadera