lördag 18 september 2010

Häckklippning och golv

Det är dags att klippa avenbokshäcken. Efter klippningen blev den 2.80 hög så det är djävligt jobbigt att klippa den. Som tur är har vi en bra trädgårdsentreprenör som jag får låna verktyg av. Häcksaxen var över 2 meter lång och det känns i axlarna och det var tungt.
Men visst blev det bra.


Golvet i lagårn är min favorit. Jag är svag för kullersten som golv där och ute på gården. Här är det lite skumt vad det har varit, för delar av kalkstensgolvet ligger 5 cm djupare än det övriga golvet.


Den lilla rännan i golvet är för urin, det var svinstian där tidigare. Rännan är ca 2cm bred och 2 cm djup så dom får sikta rätt.


Min mormor hade sådana här kedjor runt halsen på kossorna och dessa kedjor hittade jag ute på åkern när jag grävde. Det fanns inte direkt några återvinningsstationer förr utan dom grävde ner det dom ville bli av med. Jutesäckarna låg i lagårn och dom sparar jag.


Jag tog ett par kort från båda hållen i svinstian. Jag städade där idag eftersom det blåser så in i bomben och då är det inte så kul att jobba ute.

2 kommentarer:

  1. Fantastiska miljöbilder. Jag har aldrig varit ute och titta på ditt hus. Känns som det vore dags att ändra på det.

    SvaraRadera
  2. Ja Staffan du är välkommen ut till förorten.

    SvaraRadera