lördag 17 september 2011

Buxbom och squash

Buxbom, jaaaa i våras var den alldeles gul och nu är den så himla fin. Får väl hoppas att den inte får den hemska svampsjukdomen som har börjat härja och som tar död på buxbom.




Nyskördat, skall ta med till jobbet på måndag och se om någon vill ha.


Fan, jag är så himla nöjd att jag fick kalkat huset i somras. I dörren till höger ska det bli loppis en vacker dag.


När snön försvann i våras var ligustern alldeles förstörd, men den har tagit sig enormt i sommar,,,, men det är ju riktigt bra österlenjord.

tisdag 13 september 2011

Gardiner i kolonin

Förra året monterade jag in nya fönster i kolonin. Det var små platta fula saker tidigare. Nu har det äntligen kommit upp gardiner också.


Här är det ett litet och ett nytt fönster.


De gamla fönstren utifrån.


Visst blev det bra med nya fönster och gardiner. Det är inte jag som har satt upp gardinerna, nån måtta får det vara på min kunskap.


måndag 5 september 2011

Loppis och Rävåkra

I lördags hade vi bakluckeloppis på Hammenhögs torg. Det gick väl hyfsat vid försäljningen. Även byalaget hade lite information och kaffeförsäljning. Det var även visning av det nya gymmet som ligger på torget.


Här börjar försäljarna att plocka upp sina saker.


På kvällen gick vi till Rävåkra säng och frukost som vissa helger under året har 3-rätters middagar som är suveräna. I ett Engelskt magasin hade en resejournalist skrivit om detta b&b och berömt det väldigt. Hon skriver aldrig om b&b annars, så detta fina var ett undantag.


Här är en av ägarna och under denna kväll servitör.


En interiörbild i det fina stallet som tillika är frukostmatsal.


En bild till.


Kaffe i den fina gamla soffan. Kolla in handtagen på fåtöljen.