söndag 25 april 2010

Vi bor i kolonin

Första lucnhen i kolonin för i år börjar att bli dukad. Det har blivit himla bra med den nya verandan. Tänk vad duktig jag är som har byggt den själv. :-D













Vi hämtade torvblock för att ha på kanten mot grannen för det brukar alltid vara blött i gången mellan våra tomter. Det blev bra mycket bättre och snyggare efteråt. Nu får det bli lite nya blommor vid kanten.

















Vi har puttat ner lök och lite annat smått och gott.Det blir lite amandin längre fram.














Gravplatsen börjar att bli klar. Nja det skall bli en blomsterkorv av det...G lyssnade på Lena Israelsson och jag fick göra. Men vi har inte bestämt vilka blommor det skall bli i limpan. Stenarna som ligger där skall det bli en gång av till lillstugan men med andra sten (skiffer)

fredag 23 april 2010

Hannu Sarenström

Vi var och lyssnade på Hannu Sarenström som var på Hisingen i gårkväll och höll föredrag. Det var trevligt och det var nästan bara en massa "väldigt" gamla kärringar. Han visade en hel del bilder från sitt hus uppe på Kinnekulle och hade en enorm svada när han berättade. Stor tomt ca 6000 kvm så det vill till att han har tid att jobba med den. Men trevligt var det och jag köpte boken trädgårdsvisioner av honom som han har vunnit priset för 2009 års bästa trädgårdsbok med. När han var liten hade hans mor en kolonistuga i slottsskogskolonin där vi har en liten stuga.





torsdag 22 april 2010

Lena Israelsson

I gårkväll var vi på ett föredrag i slottsskogskolonin med Lena Israelsson. Hon berättade om småskalig köksträdgårdsodling. Vi odlar både i kolonin och på Österlen fast på Österlen blir det på lite större yta. Nå, det var riktigt trevligt när hon berättade om sina och sina grannars odlingar på ett par kolonier i Stockholm.




måndag 19 april 2010

Buxbom

Det blev en ganska stressig helg. Köpa jord och gödsel, ca 20 säckar. Putta ner gul lök och vitlök,,,ja jag vet man ska sätta vitlöken på hösten. Jag hade med mig buxbom från Gbg, jag köper dom för 29,90 per buske och det är billigt. Det är många som jag behöver och det tar sin tid innan dom växer ihop till en riktig häck. Ett buxbomsfält är snart klart. Jag grävde om rundeln i mitten och där kommer jag nog att sätta ett blodplommon om den tål vinden, annars får det bli något annat. Vid huset där jag tar bort och flyttar växter vet jag inte riktigt vad som jag skall ha ännu. Det kanske blir stenläggning och en liten rabatt. Det är fortfarande mycket stenläggning kvar på gården och uteplatsen men jag har livet på mig förhoppningsvis.




fredag 16 april 2010

Skansen

Vi var på skansen och gick runt i flera timmar. Jag gillar detta med gamla hus och dörrar. På jobbet säger dom alltid sån gammal skit, hmmm. Nåväl, vi gick in i flera stugor och guiderna hade gott om tid att berätta om stugorna eftersom det inte var så mycket folk på skansen. Vi var inne hos järnhandlaren som hade ett hem från 30-talet där det fanns både elspis och dammsugare. Vedspisen hade frun fortfarande kvar i köket. Hallandslängan har också halmtak liksom skånelängan. Jag kunde inte gå rakt inne i skånelängan för det var väldigt låg takhöjd. Den skånska trädgården var finare än den på trädgårdsmässan i Älvsjö.

























måndag 12 april 2010

Stockholmsresan

Nu har vi varit i Stockholm. Ni kan se att jag inte ljuger för det är en bild på en papperskorg vid slottet.Där var det kallt i helgen. Första etappen gick till Strängnäs där vi bodde hos H o K över natten. Vi åkte tillsammans med dom till trädgårdsmässan i Älvsjö.... den var tyvärr inte så himla inspirerande. Vi var på Dramaten och såg Pygmalion. Vi gick förbi slottet och riksdagshuset. När vi gick vid slottet kom det 3 bilar med mörka rutor utkörande, antingen maffian eller kungafolk. Italiensk mat på 2 olika restaunganger blev det också..Rätt okej mat och gott vin. Fortsättning följer.










måndag 5 april 2010

Påsk 2010

Det var ett underbart väder denna påsken och massor att göra. Vi var bl.a på utställning hos Gabriella Dahlman,det är hennes hus på bilden. Hon visade trädgårsdbilder och har även gjort en ny bok. Vi tittade in hos hennes man Jonas som är glasblåsare och det var massor med olika utställningar i Hammenhög i år. Mycket folk i rörelse hela tiden. God äggakaga på gästis, goda bullar hos fr. Östergren, god mat hos grannar och mycket mat hos oss själva. Vi var även på ett antal loppisar och suckarnas gång öppnade nu i påsk också. Vallbyutställningar får jag inte glömma. Ingela har ju öppnat sin bod med fina hönor och hon har även gjort en hel del väldigt fin keramik.










Jag har misskött rosorna och forsythian eller inte beskurit dom kan man väl säga. Det är inte bra att ha växterna så nära huset heller så dom är bortflyttade till en annan del av trädgården. Jag tänker väl göra en liten stenläggning vid huset där också.