fredag 26 februari 2010

Ännu mer snö på Östelen

Mina grannar på Rävåkra säng & frukost har tagit dessa bilder. Visst längtar även klädnyporna efter solvarm tvätt som hänger i dom. Det är väl inte alltid så lätt att gå in genom dörren. Man får väl göra som Roy och Roger gå in genom handskfacket kanske. Visst ser det skönt ut med sol och blå himmel som det brukar vara på Österlen










onsdag 24 februari 2010

Mera snö

Min granne tog denna bilden på huset igår och visst är det fint, men det är inte så lätt att parkera bilen heller. Den 5/3 har jag tänkt att köra ner igen men ser det ut såhär så vete katten om jag kör ner från Göteborg. Det ska komma lite plusgrader sägs det och lite snö kanske försvinner. Nu går jag och väntar på att gästis skall öppna igen så att jag kan få en god pilsner där.

måndag 22 februari 2010

Sol på österlen

Jag visste inte vad som väntade mig när jag kom till huset. Det var det bara att skotta sig fram genom höga snövallar. Tyvärr så hade snösvängen dock ej min granne kört bort ett antal meter av mina nyplanterade häckar. det kommer väl att bli lite bråk med Simrishamns kommun när jag SKA ha ersättning för detta. Det var soligt och skönt i lördags.

















Det sägs att torget i Hammenhög skall byggas om. Vi får väl be till någon att det görs. Fulare torg får man leta efter. Det låg en liten loppis i en källare vid torget och det var väl det enda som lyfte torget.


























Efter min tur i Hammenhög tog jag en bild på lite vida vidder,,ser gött ut. Jag tror att mitt hus ligger där ute någonstans.












Jag gjorde ett litet loppisfynd på Skillinge loppis i lördags. Det är JIE från Gantofta

måndag 15 februari 2010

Salander och blommor

Vi har precis tittat på den andra filmen om Salander och det är väl inte så väldigt mycket fägring med i de filmerna. Jag tog ett par kort på våran amaryllis omgiven av tulpaner. Tidigare var jag en fena på azaleor och denna vita är väl inte så dum.




måndag 8 februari 2010

Kolonin igen.

Vi tog som vanligt en promenad i kolonin i helgen. Visst är det fint med snö men det börjar bli lite tröttsamt. Det kan nästan vara i 2 månader till om det vill sig illa.

Bilden nedanför är ett buskage där snön har smält och det har blivit istappar.

















Det är lite bilder ifrån kolonin och ägarinnan väntar på våren som de flesta andra























Det ser lite roligt ut när snön ligger kvar på den smala spaljen.







måndag 1 februari 2010

Snöstorm och fröklubben

Jag tänkte bara visa lite bilder från lördagens snöstorm. Vi var ett par stycken som åkte in till hammenhög för att gå på fröklubben som firade ettårsjubileum. Det blev champagne, tårta och chili con carne och mycket prat. När vi åkte hemåt hade snöstormen börjat lite. Jag vaknade på lördagen av att vinden tjöt och det gick knappt att öppna dörrarna och att köra bil var uteslutet för vägarna var ofarbara. Det dröjde till eftermiddagen innan jag kunde ta mig till affären. Lite senare kom ett par grannar på besök och dom hade pulsat över åkrarna, trevligt besök och en god öl av märket Ocean. Vi vill ha sommar.


























Här är ett par oljefat och de är väl ca 1 meter höga