tisdag 28 april 2009

En god solig helg

Vi tog en liten tandemtur från Vallby till Hammenhög för att ta en liten pilsner. Det var ju så himmla gott väder. Vi köpte ju en vildsvinsstek i Vitaby som vi grillade på lördagen. Inte så dum.













Det blev en god Tjeckisk i trädgården på gästis i Hammenhög och så var vi uppe och tittade på de nyrenoverade rummen också.













Visst är det skönt att sitta o ta en pilsner i solen.













Nog för att almarna dör, men de kan ju bli gravstenar också.













En lång man i en fin kyrka. Hannas kyrka

måndag 20 april 2009

Koloniliv

Vi var hemma i Göteborg denna helgen för att jobba i kolonin. Den lilla väggen och hyllan blev färdig och så började jag med pärlspont på väggarna. Det blev ingen grillning på lördan utan vi åt lite Thaimat istället. På söndan vaknade vi båda med ryggont, men vi fortsatte att jobba på och vi invigde verandan med lite mat, fast den är ju inte färdig än.

tisdag 14 april 2009

Lugn påsk

Äntligen en varm o skön påsk. Det blev en liten pilsner på gästis fast inte i trägårn som det var tänkt utan vi satt och pratade med ägarna istället. Det har varit stor renovering av rummen så att de har fått dusch o toa. Vi har inte arbetat så väldigt mycket på huset. Jag har bilat bort ett betonggolv i "fulhallen" för där var flera olika lager med betong föru,t så nu är det perfekt och ett par kullerstenar i golvet kom fram också. Vi började med att mäta upp för en skånsk trädgård men det är ett långt projekt och vi planterade ett litet valnötsträd i mittrundeln. Kerstin o Stefan tittade in en stund på påskafton. Vi var flera gånger och fikade på Rävåkra B&B som hade kafe o konstutställning och bjudit in grannarna också vilket gärna får bli en vana.

torsdag 9 april 2009

Påsk och konstrunda

Japp nu är det den 5:e påsken sedan vi köpte huset. Förra årets konstrunda var ju inte så kul med snö och elände men i år verkar det bli bra. Vi får väl ta en tur till gästis oxå för att ta en pilsner, kanske kan vi sitta i trädgården. Har vi tur kanske vi kan åka ut och fiska och få oss en liten öring eller något. Vi får väl se det kanske bara blir pilsner och konstrunda o lite mer kullerstensgård och lite målade ägg. Glad Påsk till Hans o Marie o alla andra.

måndag 6 april 2009

Bedrövligt ÖIS

Så har då allsvenskan börjat igen och öis åker på däng av gais,,,sorgligt. Men vi har varit i kolonin hela helgen. Jag håller på med att sätta panel på innertaket och så skall jag göra en hylla uppe på takfoten. Det kommer en vägg vid hyllan som skall gå upp till taket så att man inte ser in över taket. Det var kanonväder i lördags och Michael och Glader kom förbi så vi grillade för första gången i år. Söndagen var lite kall och blåsig och vi var ganska trötta på kvällen.

fredag 3 april 2009

Jobb i kolonin

Nu har dom äntligen satt på strömmen och vattnet i kolonin så nu skall vi vara där i helgen för att fortsätta med panelen på insidan på den nya verandan. Det får väl bli lite grillning och vin också. Imorse var det väldigt dimmigt här i göteborg men det skall ju bli fint senare under dagen.